Saobraćaj se odvija umjerenogumjerenim intenzitetom, a zbog najavljenih nestabilnih vremenskih prilikama savjetujemo opreznu vožnju. Dodatna pažnja se preporučuje u klisurama i usjecima zbog pojave sitnijih odrona. Na putevima gdje se izvode sanacioni radovi promijenjen je režim vožnje. Apelujemo na vozače da imaju strpljenja u vožnji i da poštuju pravila saobraćaja.

Na magistralnom putu M-2 Podgorica – Kolašin zbog sanacije mosta Melještak, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz obavezno poštovanje semaforske signalizacije.
Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6 Ilino brdo – Vilusi saobraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično.
Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica – Cetinje zbog radova na tunelu Mekavac, do završetka radova odobrava se jednosmjerno odvijanje saobraćaja za sve vrste vozila osim za teška teretna vozila, kamione sa prikolicom i vozila čija visina prelazi preko 3,5 metra. Teška teretna vozila, kamioni sa prikolicom i vozila čija visina prelazi preko 3,5 metra mogu koristiti alternativne putne pravce.
Privremeno se do 20. maja, zbog rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Cetinje lokalitet Kruševo ždrijelo – kružni tok Cetinje odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja u terminima od 08:50 do 10:50 i od 13:50 do 15:20 časova.
Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje – Budva, dionica Brajići – Lapčići odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09:10 do 11:10 i od 14:10 do 15:40 časova. Mimo ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.
Do 20. maja, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka “obzovica”, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od 08:50 do 10:50 i od 13:50 do 15:20 sati. Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.
Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 Cetinje – Budva, dionica Košljun – zavala, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 09:30 11:10 i od 14:30 do 15:40 časova.
Privremeno se do 23. juna, zbog bušačko minerskih radova u okviru rekonstrukcije regionalnog puta R-10 dionica Crkvice – Vrulja odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od devet do 11 i od 13 do 15 sati.
Privremeno se do 18. maja zbog izvođenja minerskih radova na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo odobrava obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 časova i od 14 do 16 časova.
Do 30. decembra, zbog izvođenja minerskih radova na dionici 1.4 auto puta Bar – Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče – Klopot, doći će do promjene režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 časova i od 14 do 16 časova.
Privremeno se do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Ribarevine – Mojkovac lokaliteti Stevanivac i Lepenac odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Do prvog juna zbog sanacije oštećenih dilatacionih spojnica na mostovima na magistralnom putu Ribarevine – Podgorica odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnom putu M-2 dionica Rožaje – Špiljani u toku je sanacija klizišta Besnik i sanacija kosine na lokalitetu Zeleni zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom.
Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a obustave saobraćaja za sve vrste vozila, izuzev nedjeljom, su u terminima od osam do deset i od 14 do 16 sati.
Privremeno se do završetka radova na investicionom izvođenju asfalterskih radova na magistralnom putu M-18 dionica Šćepan polje – Plužine – Nikšić – Danilovgrad, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Do prvog juna u intervalu od 08:30 do 17:30 časova na magistralnom putu M-18 dionica Šćepan polje – Plužine zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Privremeno se do 31. maja odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova na sledećim dionicama: Risan – Perast zbog izgradnje pješačke staze, Herceg Novi – Kamenari u Bijeloj zbog izgradnje hotela.
Za vrijeme državanog praznika 21. 22 i 23. maja neće biti obustava saobraćaja. Saobraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjeničo, obstava počinje 24. maja u izmijenjenim terminima
Saobraćaj je na putevima van gradskih sredina umjerenog intenziteta.