Za 12 djevojčica, koje su učestvovale na muzičkom takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope” u Podgorici i osvojile peto mjesto danas je upriličen prijem u Nikšićkoj opštini, prenose Vijesti.

Kako je saopšteno sa njima su razgovarali potpredsjednici Opštine, Sonja Nikčević i Radoš Šućur, koji su im tom prilikom uručili skromne poklone.

“Ovo govori dovoljno samo po sebi da ste iznijeli jedan sjajan projekat i da ćete u svemu što vam život bude otvorio kao mogućnost biti među prvima”, kazala je Nikčević podsjećajući da su se Nikšićani na pomenutom takmičenju predstavili na mađarskom jeziku.

Ona je istakla da sigurno nije bilo lako otpjevati pjesmu na mađarskom jeziku.

“Ne sumnjam da ovakvim kvalitetom i pristupom djece otvaramo prostor da možda već sledeće godine osvojimo prvo mjesto”, kazala je Nikčević.

Šućur je podsjetio da je na audiciji bilo prijavljeno preko 200 učenika, dok je Vuković, koja je bila i član stručnog žirija na pomenutom takmičenju, istakla da je mađarski jezik težak za pjevanje, što je za učenike iz Nikšića bio još veći izazov.

“Vi ste to na vrhunskom umjetničkom nivou izveli što su i pokazali rezultati stručnog žirija. To treće mjesto je izuzetno visoko i do petog mjesta su bile samo nijanse u interpretaciji. Po sms porukama bili ste na 11 mjestu i žao mi je što Nikšić nije bio malo aktivniji i više učestvovao u glasanju jer da su dali doprinos onoliko koliko su mogli mislim da bi danas mi držali zastavicu pobjednika”, kazala je Vuković i istakla da je bila ponosna na izvođenje i nastup predstavnika iz Nikšića.

Adžić je istakao da je ponosan što je bio član ekipe i da su djeca zadatak odradila krajnje profesionalno.

“Bio sam skeptičan kada je u pitanju mađarski jezik, ali oni su to izveli snažno, veselo, jako i pjevački čisto i sve odradili kako treba”, kazala je Adžić.

Nikčević je izrazila nadu da će tokom Programa podrške razvoju kulture učesnici takmičenja izvesti pjesmu i pred sugrađanima.

Na današnjem prijemu bili su i predstavnici Sekretarijata za kulturu, Milan Korać i Svetozar Bajović, direktorica Muzičke škole Vjera Vuković i Miloš Adžić, koji je bio zadužen za plesnu koreografiju učesnica.