Službenici Centra bezbjednisti Nikšić preduzimajući pojačane aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, juče su sproveli raciju u lokalu “Čopinac” koji se nalazi u Ulici Serdara Sćepana.

Kako saznaju Vikend novine tom prilikom policajci su kontrolisali Darka Vickovića, koji je poznat po izvršenju teških krivičnih djela i kao višestruki povratnik, kod kojeg su prilikom pretresa pronašli pištolj bez dozvole. Visković je inače sjedio u društvu sa Vanjom Delićem, rođenim bratom Vladana Delića, pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića protiv kojeg se vodi više istražnih postupaka zbog krivičnih djela falsifikovanja isprave i zloupotrebe službenog položaja.

Prema saznaju VN kod Vickovića u torbici je pronađen pištolj u ilegalnom posjedu, marke “TT”, sa osam metaka u okviru i jednim metkom u cijevi. Policija je pretresala i Delića, koji je inače u avgustu ove godine izašao iz ZIKS-a sa izdržavanja višegodišnje kazne zatvora. Međutim, kod njega nije ništa pronađeno.

D.D.