Glumac Vlasta Velisavljević, korona, preminuo

Glumac Vlasta Velisavljević preminuo je sinoć u 94. godini. Čuveni glumac hospitalizovan je prošle nedelje zbog simptoma korona virusa i smješten na bolničko liječenje zbog komplikacija.

Tokom noći Vlasta Velisavljević preminuo je u KBC Dragiša Mišović.
Kako je ispričao nedavno, čuvao se tokom pandemije, on i njegova supruga nisu izlazili iz kuće gotovo cijele prošle godine, ali se Vlasta na žalost, ipak razbolio.
“Gadno je kada imate neki problem druge vrste što se tiče zdravlja, pa onda zbog korone druge djelatnosti u medicini ne rade ili sa smanjenim kapacitetom. Sve je donekle zatvoreno. Sada ne možemo da se kontrolišemo kao ranije. Ili možemo manje. Kao i ostali svijet, tako se čuvam i ja. Svijet se bori i ja zajedno sa svijetom”, rekao je nedavno glumac.
Vlasta Velisavljević objasnio tajnu života
Vlasta Velisavljević bio je jedan od najvoljenijih i najpoznatijih srspkih glumaca rođen je 28. jula 1926. godine u Beogradu. Na sceni je proveo više od 70 godina, a za to vreme ostvario je više od 350 uloga, zato ga mnogi smatraju srpskom glumačkom legendom. Za svoji rad dobio je brojna priznanja, a poslednje, i njemu najdraže, jeste to što je proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).