Predstava Teatra Balkan Novi Pokret iz Beograda „Ubi me kurje oko”, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta u utorak, 4. oktobra u 20 časova.

To je gorka komedija i priča malog čovjeka u Prvom svjetskom ratu, ispričana isledniku 1945. godine po oslobođenju Beograda, u prisustvu daktilografkinje. Predstavu nosi fantastični Srđan Ivanović, a u stopu ga prate glumac Milan Kalinić i glumica Jugoslovenskog dramskog
pozorišta Vesna Stanković.
Kroz cijelu istoriju čovječanstva ratovi su se vodili zbog različitih političkih ciljeva, vjerskih indoktrinacija, interesa, ostrašćenosti pogrešno izabranih državnih vođa… a u svim ratovima najviše je stradao narod, običan, mali čovjek, koji je najčešće bio primoran da se bori sa drugim malim čovjekom, takođe primoranim da se bori, a da se ne poznaju, ne mrze, ne žele zlo jedan drugom.
U predstavi „Ubi me kurje oko” upoznajemo ratnog antiheroja Anđelka, siroče. Igrom slučaja se nađe kao dobrovoljac u ratu, svjestan svoja dva velika nedostatka, ,,prvi je to što mu je tijelo izraslo veliko, a srce ostalo malo, ko kamičak, pa se svega boji, a drugi je kurje oko na palcu,
koje mu zadaje bol i remeti život”. Svoju životnu priču priča partizanskom isledniku, drugu
Kosti, neposredno posle oslobođenja Beograda. Sve to uredno u zapisnik unosi drugarica Mira,
malo ocvala „djevojka”, rođena Beograđanka, sa jedinom misijom da pronađe muža, makar to bio i sirovi, neotesani drug Kosta, koji pak ima svoju životnu priču, ne manje potresnu od Anđelkove.
Režiju za predstavu potpisuje Vesna Stanković, muziku je komponovao Branislav Pipović, kostime je uradila Ružica Ristić, a scenografiju potpisuje „Radionica”.
Karte su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 5€.
Informacije i rezervacije na telefone: 069 490 198; 067 932 646