Sjećanje na nikšićkog pjesnika Dragana Radulovića bio je povod za posjetu Narodnoj biblioteci “Njegoš”. Učenici JUOŠ “Ivan Vušović” Vidrovan u pratnji bibliotekarke Marije Vujović i podstaknuti od strane nastavnica Rade Perović, Olivere Đukanović i Lidije Mumin, imali su priliku da uživaju u prijatnoj atmosferi Dječjeg odjeljenja u Gradskoj kući.

Bibliotekarka Katica Grozdanić nadahnuto je govorila o plemenitoj misiji čitanja i neprocjenljivim dobrobitima koje nam ono pruža. S obzirom na to da je maj u književnim krugovima posvećen liku i djelu Dragana Radulovića, Grozdanić je približila učenicima njegovu poetiku čitajući stihove koji su snažno ukazivali na iskrenost kakva postoji samo kod djeteta.

Posebnu čar ovoj posjeti dala je recitacija Martine Đorojević, koja je učenicima približila snagu Radulovićevog poetskog bića i njegovog optimističnog poimanja života. Osim toga, obilježavanje Međunarodnog dana porodice naglasilo je značaj porodičnog okrilja, što je tema koja se provlači kroz Radulovićevu poetiku.