IPC Tehnopolis jedan je od strateških partnera na projektu RISE koji će podržati preko 200 mladih preduzetnika iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije da razvijaju svoje ideje o socijalnom preduzetništvu. Kroz niz radionica, programa mobilnosti i finansijsku podršku, mladi će imati priliku da uče, rastu, razvijaju svoj biznis i istovremeno pomažu u rješavanju problema svojih lokalnih zajednica.

Zvanična posjeta delegacije Evropske unije i Ministarstva nauke Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis biće u petak 30. 10. u 10 časova.

Na događaju će govoriti: šefica delegacije EU u Crnoj Gori, njena ekselencija Oana Cristina Popa, ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković, dok će nakon uvodnih obraćanja menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandar Janičić, govoriti o Tehnopolisu, projektima koji se finansiraju EU sredstvima, kao i o infrastrukturnim kapacitetima koje finansira EU kroz IPA 2016.
Povod ove posjete je podrška koju je Evropska unija pružila za poboljšanje kapaciteta IPC Tehnopolis, a koja će se koristiti kao podrška razvoju inovativnih malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori.
Nakon uvodnih obaćanja, zajedno ćemo obići ključne infrastrukturne segmente IPC Tehnopolis: Biolab, TECH lab i DATA centar.