Mladi Nikšića

Članovi i volonteri Omladinskog kluba Nikšić tokom vikenda posadili su 13 stabala platana u kvartu preko puta nikšićke bolnice.

Ova akcija završna je ovogodišnja aktivnost programa “Park za kvart” čiji je cilj oplemenjivanje i rekonstrukcija postojećih, ali i izgradnja novih parkova u stambenim kvartovima u Nikšiću.

“Na ovaj način želimo da obezbijedimo pogodnije, zdravije i sigurnije mjesto za život građana, posebno djece i mladih koji svoje slobodno vrijeme provode vani, daleko od digitalnih tehnologija. Cilj nam je i da uključimo građane, civilni i javni sektor, da zajedno rješavamo probleme koji pogađaju jednu zajednicu”, kazao je Miroslav Stanišić, predsjednik OK Nikšić.

Tokom naredne godine nikšićki omladinci nastavljaju sa aktivnostima u sklopu ovog programa, a nakon sadnje platana namjeravaju da u istom kvartu obnove igralište koje je dotrajalo i postalo opasno za djecu, ali i da postave mobilijar za starije.

“Kako bi program bio održiv i zaživio neophodna je bolja saradnja građana i biznis sektora koji će prepoznati značaj ovakvih aktivnosti i omogućiti da se pored ovog parka pokrenu inicijative za još novih parkova na drugim lokacijama”, poručio je Stanišić.

Program “Park za kvart” dio je projekta “Građanski karavan akcija”, koji je finansijski podržao Fond za aktivno građanstvo.