mladi niksica

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a juče su prekinuli još jedan pokušaj krijumčarenja skanka i time spriječili pokušaj tranzita ove droge preko teritorije naše države, prenosi AntenaM.

“Carinski službenici Carinske ispostave Božaj i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica, SGB Tuzi, su, naime juče, oko 15,00 časova, na Graničnom prelazu Božaj u vozilu, prilikom ulaska u našu državu iz Republike Albanije, otkrili oko 16 kilograma skanka koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju preko granica naše države. Lice koje je prevozilo ovu drogu, državljanin Republike Albanije Dž.K, star 24 godine iz Elbasana, je lišeno slobode”, navedeno je na sajtu Uprave carina.

Carinski i policijski službenici su izvršili kontrolu pmv „Subaru“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Dž.K., a tokom koje su na pojedinim djelovima vozila uočili tragove svježe farbe.

“Upotrebom uređaja baster, koji je dio specijalnog alata, iza zadnjeg branika otkrivena je posebno izrađena kutija u kojoj su bila sakrivena pakovanja oblijepljena tamnom trakom, sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank. Takođe, daljim pregledom vozila ustanovljeno je da i u bankinama vozila postoje prepravke i da se i u njima nalaze pakovanja iste sadržine. Otkriveno je ukupno 41 pakovanje sa oko 16 kg navedene materije”, navedeno je u saopštenju.

Lice, droga i vozilo predati su policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, koji su o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“Kriminalistička obrada koju su sproveli službenici ovog Odsjeka ukazuje na sumnju da je Dž.K. navedeni skank nabavio u Albaniji, u namjeri da ga preko teritorije naše države prokrijumčari u zemlje okruženja, radi dalje prodaje. Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja”, zaključeno je u saopštenju.