Kao i prethodnih godina, Uprava policije – Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja, u saradnji sa Avio-helikopterskom jedinicom Ministarstva unutrašnjih poslova, realizuje akciju „Helikopter”

Usljed pojačane frekvencije saobraćaja, prvenstveno ka primorskim opštinama, intezevirane su policijske aktivnosti, na kontroli i nadzoru drumskog saobraćaja i najfrekventnijih saobraćajnica, iz vazduha.
“Na ovaj način se želi dati podrška policijskim službenicima saobraćaje policije, prvenstveno kao vid preventivnih aktivnosti u otklanjanju saobraćajnih gužvi i zastoja, ali i naporima na uočavaju i sankcionisanju vozača koji čine najteže saobraćajne prekršaje, kao i sveukupnim aktivnostima koje su predviđene Planom mjera i aktivnosti za ljetnju turističku sezonu, 2021. godine”.
Kako se akcija „Helikopter“ već sprovodi, u ponedjeljak, 02. avgusta u 10 časova, sa heliodroma Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, biće organizovan promotivni let za TV snimatelje i fotoreportere medija koji budu zainteresovani, kako bi bili u prilici da iz vazduha snime i fotografišu rad saobraćajne policije.
Izjavu za javnost, povodom trenutnog stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja i realizacije same akcije, na heliodromu će dati starješina Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja.