Policija je uhapsila B.D. (21) iz Nikšića zbog sumnje da je učestvovao u 24 krađe koje su se dogodile na području Cetinja, Nikšića i Šavnika od decembra 2023. do februara 2024. godine, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Policija je, kako se navodi, došla do sumnje da su u izvršenju ovih krivičnih djela učestvovala još dva maloljetna lica u odnosu na koja je postupanje u toku.

U saopštenju se navodi da su nakon prijava građana da su u njihove porodične kuće izvršene provale i iz istih otuđeni različiti predmeti, policijski službenici operativnim radom na terenu uspjeli da identifikuju osumnjičena lica.

,,Izvršen je pretres kuće koju koristi jedan od osumnjičenih – B.D. (21) iz Nikšića, te je pronađena veća količina predmeta i alata za koje se sumnja da su pribavljeni izvršenjem krivičnih djela. Osim toga, cetinjska policija je prikupila obavještenja na zapisnik od više građana i nakon svih preduzetih radnji sa saznanjima upoznala nadležnog tužioca”, piše u saopštenju.

Postupajući tužilac se, kako kažu iz policije, izjasnio da u radnjama lica B.D. (21) stiču elementi krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju i on je lišen slobode. Nakon privoda tužiocu određeno mu je zadržavanje do 72 sata.