Pojedine ptice grabljivice (PPG) je bend iz Nikšića koji se trudi da skrene pažnju publike kroz tekstove svojih pjesama u kojima opisuju u kakvom poročnom društvu se nalazimo i kakve stvari su zaokupile mlade ljude. Za čitaoce portala Mladi Nikšića momci su odgovarali na naša pitanja. 

Pojedine ptice grabljivice (PPG) je bend iz Nikšića koji se trudi da skrene pažnju publike kroz tekstove svojih pjesama u kojima opisuju u kakvom poročnom društvu se nalazimo i kakve stvari su zaokupile mlade ljude. Za čitaoce portala Mladi Nikšića momci su odgovarali na naša pitanja.

Kako je nastao bend Pojedine ptice grabljivice?
Bend je nastao krajem 2013. godine kao produkt dobrog druženja, a čine ga Vuk Kasalica (bubanj), Nikola Ombucko Backović (Bas gitara), Andrej Snikers Vukalović (gitara) i Miodrag Tobza Radović.

Zbog čega baš ovakav naziv benda, da li ima neko posebno značenje?
Posebnog značenja ima, ali to će biti ekskluzivno otkriveno tek na emisiji Ekskluziv, Prva TV.

Da li vam je neko pomogao finansijski prilikom osnivanja benda?
Na početku našeg rada nam niko nije dao finansijsku potporu, ali pomoć nije izostala od naših prijatelja i kasnije, pivare Trebjesa.

Na naše pitanje koliko dugo se bave muzikom i koliko često vježbaju, momci su nastavili sa šaljivim odgovorima:
Muzikom se bavimo relativno dugo, sa malim “d”, vježbamo kad smo svi prisutni, mada relativno nismo.

S obzirom na to da studirate u različitim gradovima čak i državama kako uspijevate da uskladite sve obaveze?
Naša okupljanja i probe ne bi mogle biti realizovane bez pomoći Željezničkog prevoza Crne Gore i autoprevoznika Šober, kojima se ovim putem zahvaljujemo. 

Na pitanje da li na fakultetu napreduju kao i u muzici, odgovaraju sa „ne daj Bože“. Interesovalo nas je i ko su im uzori: 

Muzika je za sve nas od malena bila veoma važna, pa postoje i bendovi koje rado zajedno slušamo, to su svakako bendovi: Kolja i smak bijelog dugmeta, The Dojka i kultni Nikšićki bend Patern.

Svi su govorili o vašem budžetu za pjesmu “Urbana sredina”, pa da li je to neki vid vaše poruke za mlade da nije potreban novac da bi nešto ostvarili?
Spot Urbana sredina je nastao iz čiste nemaštine.

Da li je vaša nova pjesma, „Marina“, upućena Marini Tucaković? Ako jeste, možete li nam otkriti da li imate u planu da okarakterišete još neku poznatu ličnost kao što je to bio slučaj sa Marinom?
Ne znamo kako ste došli do informacija da je pjesma “Marina” upućena Marini Tucaković. Iako to nije bio slučaj sa ovom pjesmom, to je svakako dobra ideja. Hvala! 

Vaši snimci na Jutjubu su dosta posjećeni, pa kakvo je interesovanje publike kada je u pitanju vaš rad?
Interesovanje publike je relativno veliko. U Nikšiću imamo relativno dosta publike, koja rado dolazi na naše svirke i “đisa”. 

Da li ste sada popularniji među pripadnicama ljepšeg pola, pošto znamo da medijska pažnja dosta utiče na to?
Medijska javnost nam je dosta pomogla u zavođenju “žensine”. Pripadnice suparničkog pola nas obožavaju, često na svirkama bacaju darove u vidu bruseva, brusnog papira, brusilica, ubrusa i brusnica i mnogih drugih brusnih proizvoda. 

Njihova najdraža svirka do sada je bila na prošlogodišnjem Bedem Festu, jer kako kažu, to je njihov grad. Privatno najčešće slušaju bluz, a pitali smo ih i za hobije: Pored muzike, naš omiljeni hobi je ubadanje oštrih predmeta u osušena stabla Murve. 

Koliko često nastupate u Nikšiću i da li nam možete reći nešto o vašim sledećim gostovanjima?
Naše gostovanje u Nikšiću zavisi od naše relativne prisutnosti. Dobili smo molbu iz ekipe “Eurosong-a” da ne otkrivamo tajne. 

Da li imate neku saradnju sa ostalim bendovima iz Nikšića i šta mislite o muzičkoj sceni i muzičarima iz Nikšića?
Muzička scena u Nikšiću je relativno “vrhunska”, a bendovi u Nikšiću su veoma kvalitetni. Svi nikšićki bendovi imaju odličnu saradnju i zajedno radimo na projektu afirmacije alternativne kulture, kako u Nikšiću, tako i u Crnoj Gori. Tim ljudima zaista puno dugujemo i veliko im hvala. 

Ne znamo koliko ste upućeni u koncept našeg portala, a s obzirom na to da su naša ciljna grupa mladi Nikšića, odnosno informisanje, edukacija i uticaj na njihovo konstruktivno razmišljanje, kako Vam se čini ta ideja?
Ideja je vrhunska, svaka čast, imate potpunu podršku benda PPG, kao i naših prijatelja i kumova. 

Da li na kraju ovog razgovora imate neku poruku za naš portal?
Vaš portal je jedna od stvari koje čine pozitivan talas koji je nedavno beskrupulozno zapljusnuo obale umornog i savijenog kolosa rokenrola. Srdačan pozdrav vašem portalu, želimo vam dug i uspiješan vijek. Ljubav.