Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ugostio je generalnu direktoricu u Ministarstvu zdravlja Crne Gore dr Ivanu Živković, šeficu Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori dr Minu Brajović, direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Igora Galića, pomoćnicu direktora za kvalitet u Institutu za javno zdravlje dr Miljanu Pavličić i dr Adisa Martinovića načelnika Odjeljenja za imunizaciju Instituta za javno zdravlje.

Predstavnici Ministarstva, SZO i Instituta upoznali su predsjednika Kovačevića sa planiranjem i sprovođenjem vakcinacije kod djece MMR-om i HPV-e vakcinom (koja sprečava pojavu raka grlića materice) kako bi se zaštitilo zdravlje naših najmlađih sugrađana.

„U tom cilju Opština Nikšić treba da formira operativni tim koji bi pokrenuo edukativnu kampanju kako bi se svi upoznali sa prednostima vakcinacije. U tu akciju treba da budu uključene i sve druge relevantne institucije – predstavnici Crvenog krsta,Doma zdravlja, vjerskih i drugih organizacija, vrtića, škola i medija i drugi“, istakli su iz Ministarstva, SZO i Instituta.

Predsjednik Kovačević se zahvalio gostima na spremnosti da se sastanu zbog ove značajne teme, kako bi se sačuvalo javno zdravlje, čemu će Opština Nikšić dati podršku.

„Nama je bilo zadovoljstvo što smo razgovarali o ovoj bitnoj temi, koja je na korist svima nama i koju moramo da upoznamo kako bismo i druge upoznali sa njenim značajem. Naravno, poštovaćemo sve instrukcije i naredbe zdravstvenih vlasti“, zaključio je Kovačević.

Sastanku su prisustvovali i Dejan Ivanović, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje,Tamara Ćalasan, pi-ar Doma zdravlja. Ivona Drašković, epidemiološkinja Opšte bolnice u Nikšiću, i Tamara Ćalasan, pi-ar Doma zdravlja.