mladi niksicaEksploziv lako dostupan u Crnoj Gori

 

Policijski službenici su pretresli dvije lokacije u Gusinju i Beranama i podnijeli krivične prijave protiv dvije osobe zbog sumnje da su izvršile krivična djela nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Uprave policije su kazali da su njihovi službenici, postupajući po naredbi nadležnog sudije, pretresli stan i druge prostorije koje koristi I.Đ.

Policija je, kako su naveli, pronašla i oduzela 180 komada municije različite vrste i kalibra u ilegalnom posjedu i optički nišan.

“Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu protiv I.Đ. je podnijeta krivična prijava”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je u Beranama pretresla stan i druge prostorije koje koristi P.B. i pronašla i oduzela dvije inicijalne kapisle i deset komada municije različite vrste i kalibra.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv P.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, naveli su iz policije.