Nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Lj.Đ. (36) zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti predsjednika Odbora direktora “EPCG Željezara Nikšić” Maksima Vučinića, na zboru radnika Željezare, saopštili su iz Uprave policije.

Protiv LJ. Đ. je pokrenut prekršajni postupak zbog prekršaja na štetu M. Đ, iz Zakona o javnom redu i miru.

“Dana 09. novembra 2023. godine postupajući po prijavi I.Č., odgovornog lica na poslovima zaštite u “Elektroprivredi AD Nikšić, da je u prostorijama privrednog društva “EPCG Željezara Nikšić“ prilikom održavanja sastanka menadžmenta i radnika, u jednom trenutku Lj.Đ. uputio uvrijedljive riječi prijeteće sadržine licu M.Đ., preduzete su aktivnosti na rasvjetljavanju prijavljenog događaja”, navodi se u saopštenju policije.

Kako se u saopštenju dodaje, nakon toga, a u odnosu na medijske natpise, i izjavu Vučinića u medijima da je ostavku na funkciju predsjednika u Odboru direktora EPCG-Željezara Nikšić, podnio nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, policijski službenici su samoincijativno formirali predmet u odnosu na istog.

“Kako se nadležni tužilac izjasnio da u radnjama istog lica, Lj.Đ., učinjenih prema licu M.Đ. nema elemenata krivičnog djela, protiv istog će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru”, zaključuju iz MUP-a.