Crnogorska policija

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica podnijeli su danas nadležnom državnom tužiocu krivične prijave protiv 15 osoba zbog sumnje da su pribavljale i izdavale lažne potvrde o kovid imunizaciji.

Iz Uprave policije su kazali da je krivična prijava podnijeta protiv medicinskih radnika V.M. (27) i S.M. (50) zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela falsifikovanje službene isprave.

“Protiv M.T. (30), koje je bilo posrednik između medicinskih radnika i građana kojima su izdate falsifikovanje potvrde o imunizaciji, podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave putem pomaganja”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su naveli da su istom krivičnom prijavom obuhvaćeni i D.S.(30), M.V.(29), M.M. (31), B.S. (44), R.T. (27), B.J. (30), Ć.S. (43), R.S. (58), M.S. (55), Lj.N. (26), V.N. (28), S.L. (27), osumnjičeni za 12 krivičnih djela falsifikovanje isprave.

“Osumnjičeni su navedena krivična djela izvršili u periodu od maja do novembra prošle godine”, rekli su iz policije.

Oni su poručili da će, u saradnji sa nadležnim tužilšatvom, nastaviti sa aktivnostima na otkrivanju i procesuiranju osoba koje su učestvovale u izdavanju lažnih potvrda o imunizaciji.