mladink

Plej-of ABA lige startovaće 3. maja, a eventualna majstorica u finalu biće odigrana 23. ili 27. maja, saopšteno je iz ABA lige.

Polufinalni mečevi plej-ofa igraju se, dakle, 3, 7. i eventualno 11. maja, dok su termini za finale plej-ofa regionalnog takmičenja 15, 17, 21. i eventualno 23. i 27. maj.

U slučaju da polufinalni dueli budu završeni u dva meča, početak i kraj finala će biti pomjereni unaprijed. Tako bi finale počelo 11. maja, a termini bi bili još 13, 17. i eventualno 19. i 23. maj.
Posljednje kolo ligaškog dijela, koje se igra u ponedjeljak i utorak, daće odgovor ko će, pored sigurnih Crvene zvezde (skor 22-3), Budućnost Volija (21-4) i Igokee (19-6), biti četvrti učesnik plej-ofa – Mornar (18-7) ili Cedevita Olimpija (17-8).
Mornar gostjuje Igokei i ako pobjedi u Laktašima u plej-of će sa treće pozicije. Barani bi se u tom slučaju na tabeli izjednačili sa Igokeom (19-7), ali bi bili bolji međusobno (slavili su u “Topolici”), pa bi Igokea bila četvrta.
Ako, pak, pobijedi Igokea, Cedevita Olimpija bi mogla do četvrte pozicije, ali treba kod kuće da savlada Megu. Mornar može u plej-of i ako izgubi u Laktašima, ali mu onda treba pobjeda Mege protiv Cedevita Olimpije.
Što se prve startne pozicije tiče, Crvena zvezda sudbinu drži u svojim rukama. Pobjeda u Zadru beogradskoj ekipi donosi prednost domaćeg terena u doigravanju. U slučaju poraza Zvezde u Zadru, prvo mjesto bi povratila Budućnost Voli koja je slobodna u posljednjem kolu, jer će meč sa Primorskom će dobiti službenim rezultatom, pošto je klub iz Kopra odustao od takmičenja.
Izvor: CdM