Posljednju sedmicu aprila Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ iskoristio je da 24. put donira krv. Tokom dva dana akcije u Centru za transfuziju u Domu zdravlja prikupljeno je 30 jedinica ove dragocjene tečnosti.
Tradicionalna, proljećna akcija davanja krvi, prema riječima Ranka Jakšića, predsjednika Kluba, dokaz je odgovornosti i posvećenosti zajednici i svim njenim članovima.
„Preko deset godina sprovodimo ove akcije i ponosni smo što nam je upravo dobrovoljno davanje krvi postala jedna od najvažnijih tradicija koju njegujemo. Ovakve akcije su uvijek dragocjene jer za njih nije potrebno ništa osim onoga što imamo i što smo spremni da damo drugom. Posebno mi je drago da znam da naši sugrađani već deceniju mogu da računaju na naše članove u trenucima kada je to najpotrebnije“, rekao je Jakšić.
On se zahvalio zaposlenima u Centru za transfuziju krvi Doma zdravlja na podršci i profesionalnosti. Osim što i sami pomažu onim kojima je krv potrebna, u Klubu dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ žele da motivišu građane da i oni učine isto. Jakšić je pozvao sve sugrađane da podrže život i zdravlje darujući krv dobrovoljno i nenamjenski.
Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ okuplja trećinu zaposlenih, a postoji od 2010. Klub organizuje dvije akcije davanja krvi godišnje – jednu u proljeće, a drugu uoči dana kompanije, u oktobru.