Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“, koji okuplja oko trećinu zaposlenih, realizovao je još jednu akciju, u kojoj je prikupljeno 27 jedinica krvi za Centar za transfuziju Opšte bolnice Nikšić. Ovo je 23. akcija Kluba od osnivanja.
Zbog aktuelne epidemiološke situacije, članovi Kluba donirali su krv u različitim intervalima od 25. oktobra do 1. novembra.
„Pandemija je uticala na smanjenje dobrovoljnog davalaštva, zato je važno da pošaljemo poruku da se, uz poštovanje epidemioloških mjera, krv i dalje može i treba donirati. Naš Klub je istrajao u tome da održimo kontinuitet akcija, uprkos mnogim ograničenjima koje je donijela pandemija koronavirusa. Poštujući kriterijume koji se odnose na obolijevanje od Covid-19 i vakcinaciju, uspjeli smo da u ovoj akciji prikupimo 27 jedinica krvi. Svaka donirana jedinica krvi važna je, kako bi krv čekala pacijenta, a ne obratno“, poručio je predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ Ranko Jakšić.
Po završetku akcije, uručene su zahvalnice članovima Kluba koji su krv donirali više puta i proslavili svoje male jubileje. Miodrag Radović krv je donirao 40 puta, Ljiljana Miljković i Vasko Vučurović zabilježili su svoju 30. donaciju, Željko Vučetić i Božo Knežević 20, Vladimir Radulović i Branislav Vučetić 10. donaciju, dok je Mirko Jakšić krv dao 5 puta.
Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ postoji od 2010. godine. Klub organizuje dvije akcije davanja krvi godišnje, a po potrebi se uključuje i u akcije drugih klubova i organizacija.