Celulit mnogi smatraju najvećim neprijateljem kada je u pitanju ljepota, zbog čega su mnoge žene još uvijek u potrazi za najboljom metodom kako bi ga se riješile jednom zauvijek. Jeste li čuli da osim kafe i cimet djeluje protiv celulita?

Portal Vijesti.me prenosi da pored kozmetičkih salona koji nude razne pakete sa kojima ćete otopiti celulit, se mozete odlučiti za kućni tretman uz pomoć nekoliko namirnica od kojih većinu sigurno već imate.

Kako bi se riješili celulita važno je biti uporan i ne odustajati već na početku te očekivati da ćete riješiti problem od samo jednog tretmana. To se odnosi i na kućne tretmane gdje treba biti uporan tokom nanošenja prirodnih krema te brojnih masaža kod kojih vam mogu pomoći članovi vaše porodice ili prijatelji.

Želite li se što prije riješiti celulita i zaboraviti na izgled kože kao kore od narandže, potrebno je početi s pilingom kože, s kojim ćete osloboditi kožu mrtvih stanica i omogućiti joj da diše te podstaknuti cirkulaciju.

Piling je potrebno odraditi jednom nedeljno uz pomoć kupljenih preparata ili domaćih, ako imate vremena i volje. Za domaće preparate potreban vam je smeđi šećer i bademovo ulje. Dok će šećer pomoći ukloniti mrtve stanice, ulje će pomoći da koža nakon postupka bude lijepa i glatka.

Nakon pilinga vrijeme je da kožu tretirate namirnicom koja se pokazala jednom od boljih prilikom rješavanja celulita. Na tijelo je potrebno nanijeti mlijeko i nakon njega cimet u većim količinama. Treba ga dobro rasporediti po kritičnim mjestima, omotati folijom i ostaviti između 20 i 30 minuta.

Kada je prošlo pola sata vrijeme je da uklonite foliju i istuširate se naizmjeničnim mlazovima tople i hlade vode, koji će isto tako djelovati kao masaža, a ujedno ćete podstaknuti cirkulaciju.

Cimet i kafa najbolji su saveznici kada je u pitanju lijep izgled kože, ali osim njih trebalo bi pripaziti na način života i ono što svakodnevno unosite u svoj organizam.

Tako bi trebalo obogatiti ishranu namirnicama koje u sebi imaju dovoljno vlakana kao i unositi dovoljnu količinu vode. Ne treba zaboraviti na kretanje i vježbanje te izbjegavanje svega što bi moglo izazvati probleme s cirkulacijom, a zbog čega može nastati celulit.