Filmska industrija dala nam je razlog da se radujemo novoj godini. Od holivudskih blokbastera, do filmova malih produkcija, ovih 12 mjeseci biće uživanja za svakoga. Mi smo za vas odabrali pet filmova:

Batman v Superman: Dawn of Justice

Ovo će biti bitka vijeka, ne godine! Betmen protiv Supermena, Henri Kavil protiv Ben Afleka. Od ovog filma sigurno svi mnogo očekujemo, a producenti su najavili svjetsku premijeru za 25. mart.

Briget Jones Baby

Popularna Bridžit je u nastavku filma trudna. Uloga je opet povjerena Rene Zelveger, ali Hju Granta nećemo gledati u nastavku. Svjetska premijera planirana je za 16. septembar.

Rogue One: Star Wars story

Ako vam je čekanje na novi film o Ratovima zvijezda bilo predugačko, naredne godine ne morate da brinete. U decembru moći ćete da pogledate novi film, reditelja Godzile, Garetha Edwardsa. Ovo će biti kao neka vrsta posebne priče o Star Wars univerzumu. Glavne uloge igraju Felisiti Džons, Riz Ahmed, Meds Mikelsen i Dijego Luna.

Florence Foster Jenkis

Ovaj film je rađen po istinitoj priči, a Meril Strip igra opersku pjevačicu Florens Foster Dženkis koja je u 20. vijeku u Americi bila poznata pjevačica. Ona je zahvaljujući svojoj finansijskoj moći bila uspješna, iako je imala užasan glas i ni malo talenta. Njenog mnogo mlađeg supruga, Engleza igra Hju Grant, a film će biti u bioskopima u drugoj polovini godine.

Fantastic Beasts and Where to find them

Za sve ljubitelje Hari Potera, evo lijepih vijesti. U novembru 2016. godine, stiže novi nastavak popularne sage, ovog puta sa potpuno novom glumačkom postavom. Uloge su povjerene Kolin Farelu, Edie Redmej, Ezri Miler i još nekim glumcima čija imena još nisu otkrivena.