Crnogorska atletičarka Slađana Perunović otkrila nam je da želi da osvoji medalju na predstojećem Balkanskom prvenstvu, kao i da planira da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju, prenosi CDM.

Slađana se oporavila od povrede, koja je dugo mučila i zbog koje nije uspjela da završi maraton na Olimpijskim igrama u Riju.

– Ostala je žal na Olimpijskim igrama u Riju. Nijesam ostvarila zacrtano zbog povrede koju sam imala. Povredu sam sanirala, konačno sam u dobrom trenažnom procesu – kaže u intervjuu za CdM naša atletičarka.

Nikšićanka je učestvovala na OI u Londonu i Riju, a ima samo pozitivne utiske.

– To je najveće i najljepše takmičenje za sportistu. San svakog sportiste je da učestvuje na Olimpijskim igrama i da se druži sa najboljima.

Mnogi ne shvataju koliko je maraton teška disciplina te da je vrhunski uspjeh za Slađanu i sam plasman na Olimpijske igre.

– Maraton se smatra jednom od najtežih atletskih disciplina. Koliko god da si spreman fizički, moraš da budeš jak i psihički. S obzirom na to da su kod nas uslovi slabi, više sam i nego zadovoljna postignutim rezultatima. Moja konkurencija ima u toku godine od 3 do 6 mjeseci priprema, dok ja imam svega 20 dana ljetnjih na Žabljaku i 20 dana zimskih u Ulcinju.

Slađana je ušla u dobru formu, nada se da će osvojiti medalju na predstojećem Balkanskom prvenstvu.

– Već 9. oktobra me očekuje Balkansko prvenstvo u maratonu, nadam se da ću uzeti medalju što bi mi mnogo značilo. Samo dvadeset dana nakon toga očekuje me prvenstvo Balkana u polumaratonu, koje će se održati u Podgorici.

Kako se maraton obično trči poslije 30-e godine Slađana vjeruje da će učestvovati i na Olimpijskim igrama 2020.

– Naravno da imam u planu da trčim u Tokiju, s obzirom na to da sam u najboljim godinama za maraton.

Najradije se sjeća Londona, jer je na OI u tom gradu ostvarila najbolji rezultat.

– Dosta dobrih rezultata sam ostvarila tokom karijere, ali bih izdvojila OI u Londonu jer sam tamo ostvarila najbolji moj rezultat u maratonu 2:39’07 i ujedno postavila novi crnogorski rekord.

Naša sjajna atletičarka ima dosta obaveza i na porodičnom planu, ali ipak uspjeva sve da uskladi. Kaže da joj sin za sada više voli košarku od atletike.

– Sin mi je najveća podrška, trudim se da slobodno vrijeme koje imam provedem sa njim. Nadam se da će i on biti dobar sportista, sam je odlučio da trenira košarku, a ja ga podržavam bilo koji sport da odabere. Teško je sve uskladiti, ali kad nešto volite onda ništa nije teško.

D.A.