Crnogorska atletičarka Slađana Perunović našla se u ulozi heroja na jedan dan i to zahvaljujući učešću u emisiji "Dnevnica", prenose Vijesti.

Najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović ovih dana suočava se sa zdravstvenim problemima. Nakon što je osjetila, njoj nepoznat zamor tokom treninga, detaljnim pregledima utvrđeno je da se radi o rijetkom virusu pod imenom Citomegalovirus kojeg prate komplikacije na miokardu, kao i Epštajn Barov virus. Ultrazvučnim pregledom ustanovljeno je i blago uvećanje jetre, a Perunović je, zahvaljujući prepoznatljivoj fizičkoj pripremljenosti, infekciju, prema mišljenju ljekara, preležala na nogama.

Proslavljena olimpijka javnosti se obratila saopštenjem u kome se pita kako problemi vrhunskih sportista prođu” ispod radara” čelnika.
“Kako bih se što prije oporavila i nastavila sa treninzima predstoje mi tretmani detoksikacije jetre po preporuci dr i imunologa Vjeroslave Slavić iz Instituta dr ” Simo Milošević”, kojoj dugujem beskrajnu zahvalnost.
Očekujem da će mi ASCG i COK izaći u susret i pokriti troškove propisanog tretmana, a moram dodati i sljedeće: Najteži čovjeku je toksični osjećaj kada je zaboravljen od onih kojima je briga za svakog sportistu , ako ne osjećanje, onda makar službena dužnost u opisu radnog mjesta.
O toku predstojećih detoksikacija – fizičkoj i emotivnoj, sportska javnost biće uredno obaviještena u dogledno vrijeme, dok s nestrpljenjem čekam povratak na atletske staze koji će me , nadam se, po treći put u karijeri odvesti na Olimpijske igre ovog ljeta u Tokiju”, navodi se u saopštenju Perunović.
Izvor: RTVNK