Najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović ovih dana suočava se sa zdravstvenim problemima. Nakon što je osjetila, njoj nepoznat zamor tokom treninga, detaljnim pregledima utvrđeno je da se radi o rijetkom virusu pod imenom Citomegalovirus kojeg prate komplikacije na miokardu, kao i Epštajn Barov virus. Ultrazvučnim pregledom ustanovljeno je i blago uvećanje jetre, a Perunović je, zahvaljujući prepoznatljivoj fizičkoj pripremljenosti, infekciju, prema mišljenju ljekara, preležala na nogama.

Proslavljena olimpijka javnosti se obratila saopštenjem u kome se pita kako problemi vrhunskih sportista prođu” ispod radara” čelnika.
“Kako bih se što prije oporavila i nastavila sa treninzima predstoje mi tretmani detoksikacije jetre po preporuci dr i imunologa Vjeroslave Slavić iz Instituta dr ” Simo Milošević”, kojoj dugujem beskrajnu zahvalnost.
Očekujem da će mi ASCG i COK izaći u susret i pokriti troškove propisanog tretmana, a moram dodati i sljedeće: Najteži čovjeku je toksični osjećaj kada je zaboravljen od onih kojima je briga za svakog sportistu , ako ne osjećanje, onda makar službena dužnost u opisu radnog mjesta.
O toku predstojećih detoksikacija – fizičkoj i emotivnoj, sportska javnost biće uredno obaviještena u dogledno vrijeme, dok s nestrpljenjem čekam povratak na atletske staze koji će me , nadam se, po treći put u karijeri odvesti na Olimpijske igre ovog ljeta u Tokiju”, navodi se u saopštenju Perunović.
Izvor: RTVNK