Današnji dan na nikšićkoj pijaci protekao je u vidu smanjene posjete naših sugrađana. Razlog tome je loše vrijeme, ali i “visok datum”, smatraju prodavci.

Što se voća i povrća tiče dominantna je količina uvozne robe, ali su kupcima uvijek draži domaći proizvodi.

Naša sugrađanka Vesna Bubanja ističe da već dugi niz godina ima stalne mušterije. Kako trvdi, prodaje prvoklasnu robu i da su cijene skuplje u odnosu na piljare i velike markete, ali garantuje kvalitet. U ponudi ima uvoznu robu, ali najveći dio te ponude su domaći proizvodi. Ima i sezonsko voće jagode, trešnje, a ubrzo će početi breskva, kajsija, nektarina.

Prodavačica na jednoj od tezgi dolazi na pijacu jednom sedmično. U ponudi ima samo pasulj i raštan, koji je sama proizvela i ističe da nije zadovoljna prodajom, jer su ljudi skeptični kada tezga nije puna voća i povrća.

Nezadovoljstvo se primjećuje i kod prodavaca jaja i bijelog mrsa, koji navode da nema posla, zbog lošeg vremena, ali i zbog nemaštine.

Jedna od rijetkih danas na pijaci u ulozi kupca ističe da su cijene visoke, ali da zarad kvaliteta izdvoji novac jednom sedmično za kupovinu na pijaci. Dok je jedan od prisutnih potrošača istakao da je došao isključivo da kupi domaći sok i da je to jedino što kupuje na pijaci.

Na našoj pijaci osim voća, povrća, bijelog mrsa, jaja, mogu se pronaći i razne vrste cvijeća, ali i štandovi sa odjećom, koncem za pletenje.