Anderva book

U organizaciji JU Narodne biblioteke “Njegoš” i opštine Nikšić u prostorijama Sportskog centra organizuje se jesenji sajam knjiga sa trajanjem do ponedeljka, 27. septembra. Ljubitelji knjige uživaće u širokom spektru ponuda iz domena književnosti, nauke i umjetnosti, od izdavača iz zemlje i regiona.

U sklopu manifestacije održaće se radionice za djecu i poetsko-muzički program. Predstaviće se knjige Saše Ilića, Tatjane Đurišić Bečanović, Dragana Boškovića, Rajke Glušice, Marka Tomaša, Šošane Zubof, Umberta Eka, a zatim će se organizovati razgovori sa piscima u kojima će učestvovati Enes Halilović, Ranko Krstajić, Božo Koprivica i Balša Brković. Predstaviće se akademik prof. dr Radomir Raka Ivanović i prof. dr Aleksandra Jerkova u svojim autorskim večerima, kao i Đuro Radosavljević sa Muharemom Bazduljem u atmosferi književne večeri.
Planirana je i tribina “Njegoš-Lalić-Bulatović”, okrugli sto “Knjiga i ja”, obilježavanje 50 godina izdavaštva Unireks-a, , predavanje prof. dr Boguslava Zjelinjskog i CG-Mol Dragana Koprivice. razgovor o diskursu društvenih mreža na kome će učestvovati Goran Jovanović (Timur Tmurni) i Đuro Radosavović.
Manifestaciju ce zatvoriti poetsko-muzički spektakl “Književnost u rokenrolu”.
Radno vrijeme sajma se završava u 21 čas.