Dragan Koprivica

U sklopu sajma knjiga ,,Anderva book”, danas su u Sportskom centru za ljubitelje poezije i aforizama svoja djela izlagali dr Dragan Koprivica i njegova gošća Radojka Draganić, mlada pjesnikinja koja je za kratko vrijeme svoje pjesničke karijere napisala mnogobrojna djela i postala članica poznatog nikšićkog književnog kluba ,,Poenta poetika”, a dobitnica je i mnogih nagrada i priznanja za književnost.

Dogadjaj je počeo u 15 časova u sportskom centru i trajao svega sat vremena.
Na početku, Radojka se predstavila sa nizom svojih kratkih pjesama koje su kod publike izazvale mnogobrojne reakcija. Nakon toga, Dragan joj se pridružio recitujući svoja djela koja su bila većinom sociološke sadržine, a govorila su i o narodu, običajima i o raznim događajima iz prošlosti Nikšića, što je kod starije publike izazvalo vidne reakcije u vidu nostalgije i čežnje za prošlim vremenima.
Nakon toga, uslijedili su aforizmi. Aforizmi koje je recitovala Radojka bili su većinom kritički nastrojeni prema politici i stanju u društvu, kao i globalnoj svijesti. Nakon toga, Dragan je krenuo sa recitovanjem svojih aforizama koji su govorili o svakodnevnim događajima u društvu i situacijama koje se stanovnicima Crne Gore dešavaju uz veliku dozu satire, cinizma i crnog humora.
Događaj se završio tako što su Radojka i Dragan jedno za drugim govorili svoje aforizme od kojih publika zbog smijeha nije mogla doći do daha