Mladi Niksica

Otac bebe koja je zamijenjena prije tri dana u Kliničkom ali, na kraju, srećom, je završila u pravoj porodici ni za šta ne krivi medicinsku sestru protiv koje je menadžment podnio krivičnu prijavu, prenosi Pobjeda.

„Nije kriva ni zbog čega. Ništa strašno se nije desilo, niti smo mi kao roditelji ikome zamjerili na ovom propustu. Posebno ne mogu zamjeriti medicinskoj sestri koja je istog trena kada je primijetila da je dijete zamijenjeno, zvala da nam to i saopšti”, rekao je on, pojašnjavajući da ih nije mogla dobiti jer je njegova supruga isključila zvono na telefonu.
On kaže da se sve desilo spontano i da niko nije imao namjeru da im učini ništa nažao. Kategoričan je i da nije tačno da su tek kada su stigli kući primijetili da se ne radi o njihovoj bebi.
„Posrijedi je nesrećan splet okolnosti. Izašli smo iz zgrade ali nijesmo došli kući, kako su prenijeli pojedini mediji. Stigli smo do auta i primijetili da dijete nije naše. Istog trenutka nazvao sam centralu na broj 412 – 412 i rekao gospođi koja se javila što se desilo. U međuvremenu je i medicinska sestra zvala na broj moje supruge, ali je njoj telefon bio u torbi, a zvono ugašeno”, ispričao je on.
Veoma mu je žao što je protiv sestre pokrenut disciplinski postupak.
„U zdravstvu su se dešavale gore stvari pa niko nije odgovarao. Kada bih mogao da utičem, tražio bih da se protiv medicinske sestre ne vodi disciplinski postupak i da se ona vrati na posao. Žao mi je zbog toga neizmjerno, jer je žena korektna i nije kriva za ovo što se desilo, pa ne mogu dušu da joj uzmem zbog ovog nesporazuma koji se srećom brzo okonča”, rekao je on.
Ni on ni njegova supruga ni ne pomišljaju da je do zamjene beba došlo namjerom.
„Da je tako, ne bi odmah zvala da nam javi da je dijete zamijenjeno”, istakao je on.