Strateški interes države je poboljšanje privredne saradnje između Crne Gore i Italije, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković tokom sastanka sa ambasadorom Italije Lukom Zeliolijem.

Imajući u vidu tradicionalne veze između Bara i Barija, Nurković i Zelioli su razgovarali o izazovima u funkcionisanju ove linije, ali na zadovoljstvo obije strane i o modelu koji je primijenjen kako bi ova linija i dalje bila u funkciji, prenosi CDM.

“Na sastanku je takođe bilo riječi o poslovnom angažmanu vezano za transport FIAT vozila između Srbije i Italije crnogorskom željeznicom a preko Luke Bar, uz prisustvo italijanskih kompanija koje posluju u okviru Luke Bar kao što su Grimaldi i Ocean Montenegro”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Zelioli je između ostalog podsjetio da postoji značajan broj italijanskih preduzeća koji posluju u Crnoj Gori. Nurković je kazao da je veoma značajno da se razgovara o izazovima ili o problemima sa kojima se italijanska privreda može suočiti.

“Razumijemo potrebe privrede i naše aktivnosti su usmjerene ka stvaranju ambijenta za pozitivno poslovanje privrednih subjekata u Crnoj Gori, izlazimo u susret i razgovaramo kako bi rješavali eventualne dileme ili izazove”, zaključio je Nurković.