Zbog zloupotrebe prilikom prodaje preko 5,7 miliona kvadratnih zemlje i hotela prije tri dana uhapšeni su načelnik nikšićke Uprave za nekretnine Krsto Nikolić, njegova bivša službenica Radica Malović, zaposlena u nikšićkoj Poreskoj upravi Suzana Bulajić, radnici Zemljoradničke zadruge Grahovo Zdravko Bošković (55), Dušanka Živković (53), Vasiljka Milović i Ranka Milović (48).

Osumnjičenima u predmetu “Grahovo” nakon saslušanja kod istražnog sudije određen je pritvor do 30 dana. To su “Vijestima” kazali branioci Zdravka Boškovića, advokati Velibor Marković i Balša Dragović.

Marković je pojasnio da je pritvorski osnov opasnost da bi okrivljeni puštanjem na slobodu ometali istragu uticajem na svjedoke.

“Smatram da taj pritvorski osnov ne stoji, ali sve i da je osnovan, on je najpovoljniji za okrivljene, jer momentom saslušanja svjedoka taj pritvorski osnov otpada. Nakon što svjedoci budu saslušani, sud bi morao da ih pusti da se brane sa slobode. Na tužiocu je da u što kraćem roku sasluša svjedoke, jer ga na to obavezuje Zakon, s obzirom na to da je pritvorski predmet i da postoji hitnost u postupanju”, kazao je Marković.

Zbog zloupotrebe prilikom prodaje preko 5,7 miliona kvadratnih zemlje i hotela prije tri dana uhapšeni su načelnik nikšićke Uprave za nekretnine Krsto Nikolić, njegova bivša službenica Radica Malović, zaposlena u nikšićkoj Poreskoj upravi Suzana Bulajić, radnici Zemljoradničke zadruge Grahovo Zdravko Bošković (55), Dušanka Živković (53), Vasiljka Milović i Ranka Milović (48). Živković i njene koleginice Milović nakon saslušanja u Tužilaštvu puštene su na slobodu.

U istom predmetu, juče je uhapšen adokav Danilo Kovačević, kojeg Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj. Iz Specijalnog tužilaštva saopšteno je da je nalogom o sprovođenju istrage obuhvaćen i rukovodilac Uprava prihoda Nikšić, Slobodan Popović.

Iz Specijalnog tužilaštva tvrde da je prodajom zemlje na Grahovu država oštećena za 10 miliona eura