Žrijebom u Parizu danas su određeni rivali naših najboljih džudista, koji će se za vikend u “Gradu svjetlosti” boriti na grend slemu, u najjačoj konkurenciji, na takmičenju koje donosi više olimpijskih bodova od Evropskog prvenstva.

Prvi na takmičenju će Nikola Gušić, u subotu (program počinje u 10 sati), a njegov rival u prvom kolu u kategoriji do 73 kilograma je Slovenac Martin Hojak. Ako prebrodi prvu prepreku, Gušić će se u drugom kolu sastati sa Nugzarijem Tatalašvilijem, koji je slobodan u prvom kolu.

Ostali izabranici trenera Huberta-Hupa Rorauera će nastupati u nedjelju, takođe od 10 časova.

U kategoriji do 81 kilogram Srđan Mrvaljević će se u prvom kolu boriti protiv Azerbejdžanca Abdulhaga Rasulua, dok će rival Marka Bubanje u prvom kolu biti Poljak Jakub Kubiniec.
Najzad, u kategoriji do 100 kilograma juniorski evropski prvak Danilo Pantić na premijeri će se boriti protiv Kanađanina Marka Dešenesa.

Pobjeda na grend slemu donosi 500 poena, srebro 300, a posljednje mjesto na pobjedničkom podijumu vrijedi 200 bodova za Rio de Žaneiro.

Ukupan broj prijavljenih takmičara u Parizu je 562 iz 91 zemlje. U muškoj konkurenciji nastupiće 356 boraca, a u ženskoj 206 džudistkinje.

Takmičari će se boriti u “Akor hotels areni” (bivši Bersi).

Pobjeda u svakoj od po sedam kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji donosi novačanu nagradu od 5.000 eura (4.000 džudisti, a 1.000 e treneru), drugo mjesto vrijedi 3.000 eura (2.400 džudisti, a 600 treneru), dok bronzana medalja osvajaču vrijedi 1.200 eura, dok trener dobija 300.