Mladi Nikšića

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Podgorici prije nekoliko dana je ocjenjivalo dokaze koje je tužilaštvo ponudilo uz optužnicu protiv Nikšićana Predraga Krcunovića i Dejana Janjića za pokušaj ubistva, Vladana Đukanovića zbog pomaganja u izvršenju krivičnog djela i Dalibora Matijaševića zbog prikrivanja dokaza, prenosi Analitika.

Ukoliko optužnica bude potvrđena, kako navodi branilac jednog od optuženih, advokat Branko Anđelić, predmet će biti dodijeljen sutkinji Evici Durutović.

Prema navodima optužnice, Krcunović je 11. juna u lokalu ,,Katalea“ pokušao da ubije Darka Janjića i umišljajno doveo u opasnost živote Dejana Janjića i Dalibora Matijaševića, kao i još pet neidentifikovanih osoba.

“Pomogao mu je i okrivljeni i Vladan Đukanović tako što mu je stavio na raspolaganje sredstvo za izvršenje krivičnog djela – pištolj i municiju koje su neovlašćeno držali i nosili na javnom mjestu. Okrivljeni Dejan Janjić pokušao je da liši života Predraga Krcunovića, a Dalibor Matijašević je sakrio predmete koji potiču iz krivičnog djela u cilju sprečavanja dokazivanja, pri čemu su svi bili svjesni svojih djela i njihove branjenosti, a čije su izvršenje i htjeli “, piše u optužnici.

Kako se navodi, okrivljeni Predrag Krcunović je odmah pošto je preuzeo pištolj i municiju od Đukanovića, krenuo ka izlazu ugostiteljskog objekta i pištolj uperio u pravcu Darka Janjića, koji je bio na ulaznim vratima, i ispalio u njegovom pravcu tri projektila.

“U neposrednoj blizini Janjića bilo je sedam osoba i to Dejan Janjić, Dalibor Matijašević i pet neidentifikovanih lica, čime je doveo u opasnost njihove živote. Kada je okrivljeni Krcunović ispalio projektile, Dejan Janjić je ušao u objekat i zadao ubod nožem Krcunoviću nanoseći mu tjelesne povrede” piše u optužnici.

U optužnici se dodaje da je okrivljeni Matijašević u cilju sprečavanja dokazivanja sakrio predmete koji služe za dokazivanje i to dvije čaure ispaljene iz vatrenog oružja tako što ih je uzeo sa poda ugostiteljskog objekta i odnio na neutvrđeno mjesto.

Optuženi Krcunović se ranije u odbrani datoj pred Višim državnim tužilaštvom branio ćutanjem, a kada je donijeta naredba za sprovođenje istrage ispričao je da se tada branio jer je pripreman napad na njega.