Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), povodom 14. februara, Svjetskog dana očuvanja energije, realizovalo je predavanje za učenike trećeg razreda OŠ ,, Braća Labudović”.

Predavanje na temu “Održivi razvoj i očuvanje energije” uz PP prezentaciju, održala je Lidija Raščanin uz asistenciju Nikole Perovića.

 

„Tokom predavanja, koje je trajalo jedan školski čas, učenici su imali priliku da slušaju o zaštiti vode, vazduha, zemljišta, biljaka i životinja… Upućeni su na važnost zaštite ozonskog omotača, štednju električne energije kao i štednju vode“, rekla je Raščanin.

Na osnovu postavljenih pitanja učenici su pokazali visok stepen interesovanja i posjedovanje određenog predznanja o ovoj temi, kao i da već imaju formiranu ekološku svijest.

’’Djeca su pokazala visok nivo znanja na temu reciklaže. Ovim predavanjem se još jednom pokazala jako dobra saradnja naše NVO sa Osnovnom školom „Braća Labudović“ koja je kao u mnogim ranijim primjerima pokazala zainteresovanost i otvorenost za organizovanje edukativnih časova na teme zaštite životne sredine’’, poručuju iz DMEN-a.

Ovim predavanjem započeti su ovogodišnji edukativni časovi za osnovce, koji će se održavati na različite teme, o značaju očuvanja prirodnih resursa, a narednim će se 19. marta obilježiti globalna akcija „Earth Hour“