Mladi Nikšića

Zahvaljujući Savjetu roditelja Osnovne škole “Milija Nikčević” i njihovom udruženju “Siguran korak” pomenuta vaspitno-obrazovna ustanova dobila je stazu za skok udalj i mini park, pišu Vijesti. 

U sklopu projekta “Pripremi, uredi, pa onda skoči” NVU “Siguran korak” je pored pomenute staze i mini parka organizovala i radionice na teme “Zdravlje i sport” i “Zašto je atletika kraljica sportova”, kao i međuškolsko takmičenje u skoku udalj na kome su učestvovali učenici 11 osnovnih škola iz Nikšića. Urađene su brošure i leci, a obavljeno je i anketiranje učenika o potrebi bavljenja sportom.
Projekat “Pripremi, uredi pa onda skoči”, koji je trajao šest mjeseci, finansirala je Evropska unija, u vrijednosti od 7.000 eura, kroz projekat FORS Montenegra “Let’s Grow Together with IPA 2“. Udruženje je od Instituta za crnu metalurgiju dobilo donaciju pa su u sklopu parka postavljene gimnastičke sprave.

“Nadamo se da ćemo unapređenjem sportskih sadržaja i promovisanjem sporta doprinijeti usvajanju zdravih stilova života kod učenika škole, ali i mladih ljudi koji žive u mjesnoj zajednici Kličevo”, poručili su iz NVU “Siguran korak”