Mladi Nikšića

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u septembru preuzeli ukupno 187.486.727 kWh električne energije. Ekipe Sektora za održavanje su na terenu intervenisale 1.705 puta, vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 520 hiljada eura, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

U odnosu na avgust, potrošači su u septembru preuzeli 27 odsto manje u odnosu na avgust, a na istom nivou u odnosu na septembar prošle godine. Najviše električne energije, ili gotovo 35 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

“Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 346.838 mjernih mjesta, ili 92 odsto od ukupnog broja, a neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99,1 odsto”, preciziraju iz CEDIS-a.

Uz to, sredinom prethodnog mjeseca počeli su radovi na izgradnji trafostanice 35/10kV „Novi Ulcinj“ čija ukupna vrijednost, uključujući i cijenu gradnje tri 35kV i sedam 10kV kablovskih vodova, iznosi oko dva miliona eura.

Tokom septembra na području Crne Gore je ugrađeno 1.156 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 260 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma. Na distributivnu mrežu priključeno je 678 novih korisnika.

“Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 400 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko tri sata. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice. Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 380 hiljada korisnika na području Crne Gore”, podsjećaju iz CEDIS-a.