Na ovogodišnjem Bedem festu u Nišiću po prvi put zasviraće Novosadski sastav Love Hunters, kao i kultni jugoslovenski sastav Psihomodo Pop. To je saopštio tim Bedem festa prilikom boravka u Zagrebu gdje se održavala 21. sezona partnerskog Hrvatskog demo rok festivala, prenosi mulj. net.

Organizatori Bedem festa tamo su dobili nagradu za doprinos ovog festivala u razvoju i unapređenju međunarodnog aspekta demo i urbane muzičke scene Hrvatske.

„Izuzetna je čast doživjeti da vam neko iz druge države zbog vašeg izuzetno posvećenog i krajnje iskrenog napora posveti nagradu, e to je potvrda koliko je ovo što radimo odavno prevazišlo lokalne i nacionalne granice i koliko ima odjeka u regionu”, ističe Petar Šundić izražavajući zahvalnost Hrvatskom demo rok festivalu koji je prepoznao ulogu i značaj Bedem festa.

On je istakao da je jako važno da postoje demo bendovi i da stvaraju, jer je to najbolji način da skrenu pažnju na sebe.

„Upornost u svemu je zapravo put ka sreći i uspjehu. Bedem fest je snažno posvećen afirmaciji regionalne demo scene, pa će i ove godine pobjednički sastav HGF-a Lika Kolorado iz Zagreba svirati na gradskoj tvrđavi, kao i pobjednici festivala Omladina Subotica i Bunt rok festivala. Jako dobra saradnja sa HGF se nastavlja i ove godine i to na jedan nov način”, navodi Šundić.