Sud u Podgorici

Nikšićanin Vuk M. Lalatović priznao je danas na suđenju da je ubio sugrađanina Ranka Vuletića 01. avgusta 2019.

Optuženi je pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici kazao da je iz straha ubio Vuletića.
Rekao je da se nije dogodilo onako kako je to napisano u optužnici, i da nije po nagovoru okrivljenih Andrije Markovića i Miloša Božovića ubio Lalatovića.
„Priznajem da sam ubio Vuletića i kajem se zbog toga. Kada sam vidio šta sam uradio, otišao sam i prijavio se u policiju. Ostajem kod izjave koju sam dao kod tužioca u istrazi. Kajem se“, izjavio je Lalatović.
Nakon toga je sudija pročitala njegovu odbranu iz istrage u kojoj je Lalatović naveo da mu je Peko Đikanović u zatvoru u Spužu diktirao, a on pisao na listicama papira, da je ubio Vuletića po nagovoru Markovića i Božovića, a sve da bi Peku pomogao da dobije skraćenje zatvorske kazne.
Optužnicom Višeg državnog tužioca u Podgorici je predstavljeno da je Lalatović počino krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok su Andrija S. Marković, Miloša M. Božovića, u julu prošle godine u i Podgorici umišljajno podstrekli okrivljenog Vuka Lalatovića da iz koristoljublja ubije Ranka Vuletića.
“Okrivljeni Marković i Božović su okrivljenom Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića. Okrivljeni Vuk Lalatović je 01.08.2019. oko 10 sati u Njegoševoj ulici u Nikšiću iz koristoljublja ubio Vuletića. Prvo je tražio da se sa njim sretne, kada mu se pretstavio i tražio da sami prošetaju i porazgovaraju, da bi, kada su se odvojili i kada su došli ispred prodavnice, iznenada izvadio pištolj “Crvena zastava”, i u Vuletića ispalio šest hitaca posle čega je natupila smrt. Marković je optužen za teško ubistvo putem potstrekavanja, a Božović teško ubistvo putem potstrekavanja i pomaganja”, piše u optužnici.
Izvor: CDM