Opština Nikšić raspisala je Odluku o predlaganju kandidata za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića, kojom je pozvala na dostavljanje predloga za kandidate.

“Nagrada se dodjeljuje pojedincima i pravnim licima sa teritorije Opštine Nikšić, a može se dodjeljivati i pojedincima koji ne žive na teritoriji Opštine Nikšić, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Opštinu. Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju: građanin, grupe građana, privredna društva, javne službe, nevladine organizacije i drugi subjekti“, stoji u Odluci.
Predlozi se dostavljaju u pisanoj formi sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata koji se predlažu za Nagradu.
Predlozi se dostavljaju Skupštini opštine Nikšić, sa naznakom: za Žiri za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2022. godinu, na adresu Njegoševa 18, najkasnije do 3. septembra. Za više informacija možete pozvati kontakt telefon: 040/213-073.
Istom licu nagrada se može dodijeliti samo jedanput.
Nagrada oslobođenja Nikšića, kao oblik javnog priznanja Opštine Nikšić, dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva kojima se doprinosi razvoju Opštine Nikšić.
Nagrada se dodjeljuje svake godine za praznik Opštine, 18. septembar.