Opština Nikšić

 

Nikšićanka Slavka Adžović, kojoj su u noći između 4. i 5. maja za sada nepoznate osobe zapalile objekte na Krnovu još uvijek čeka pomoć Opštine Nikšić, a kako su kazali za naš portal, predsjednik Opštine Marko Kovačević ili neko od njegovih saradnika primiće Adžović na razgovor čim, kako kažu, budu u mogućnosti.  

 

Podsjetimo, nepoznati počinioci su u noći između 4. i 5. maja zapalili objekat na Krnovu gdje je Adžović boravila tokom ljetnjih mjeseci, kao i objekat u kojem je zatvarala stoku.

Adžović je za portal Dnevno.me juče kazala da se dva puta obraćala Opštini, a drugi zahtjev uputila je prije dva dana, jer na prvi, koji je napisala odmah 5. maja, nije dobila odgovor.

“Lokalno rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem, upoznato je sa slučajem gospođe Slavke Adžović. Njen zahtjev proslijeđen je nadležnom Sekretarijatu. Predsjednik Kovačević ili neko od njegovih saradnika primiće gospođu Adžović na razgovor, čim budu u mogućnosti”, kazali su iz Opštine u odgovoru dostavljenom našem portalu.

Adžović je jedina Romkinja u Crnoj Gori koja se bavi stočarstvom. Ovo nije prvi put da joj nepoznate osobe prave veliku štetu, već je brojne nevolje prate iz godine u godinu. Uništavali su joj sijeno, štale, kamp kućicu, ubijali krave, klali jagnjad… Još se ne zna ko su počinioci.