opština nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i koordinatorka manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“ Saida Čikić, potpisali su Ugovor o donaciji na projektu „Ritam Evrope“.

Tom prilikom predsjednik Kovačević je kazao da će Opština Nikšić, sa zadovoljstvom i ove godine podržati najveće muzičko takmičenje u regionu koje nosi naziv „Crna Gora u ritmu Evrope“.

„Lokalna uprava je uvijek tu da podrži sve muzičke manifestacije i takmičenja, u kojima učestvuju naša djeca. Veliko nam je zadovoljstvo, što možemo i finansijski pomoći da djeca iz Nikšića imaju priliku da se pokažu, na tom prestižnom regionalnom muzičkom takmičenju“, istakao je predsjednik Kovačević.

Koordinatorka manifestacije Čikić se zahvalila predsjedniku Kovačeviću na podršci i tom prilikom upoznala predsjednika o planiranim aktivnostima.

„U cilju realizacije ovog programa, mi ćemo u periodu od 01.02.2023. do 30.03.2023. godine, na području grada, izvršiti audiciju djece i omladine iz svih osnovnih i srednjih škola, kao i omladine do 21 godine. Na audiciji ćemo odabrati šest najtalentovanijih predstavnika vokalnog i plesačkog karaktera. Djecu ćemo pripremiti za nastup i nadamo se uspjehu“, zaključila je Čikić.
Domaćin ovogodišnjeg festivala je Prijestonica Cetinje.