Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilira Harasanija, pomoćnicu direktora Anu Vujošević i glavnu tržišnu inspektorku Marinu Radulović.

Direktor Uprave Harasani je istakao da su pojačane kontrole na implementaciji programa „Evropa sad“, u ugostiteljskim objektima sa posebnim akcentom na upotrebu duvanskih proizvoda, kao i na suzbijanju „sive ekonomije“. U cilju sprovođenja tih akcija Uprava ima odličnu saradnju sa Opštinom Nikšić, naglasio je Harasani.
Predsjednik Kovačević je istakao da je veoma značajna podrška sa državnog nivoa i da će lokalna uprava dati svoj doprinos u ostvarivanju svih aktivnosti koje se zajednički sprovode sa Upravom za inspekcijske poslove.
Sekretar Sekretarijata za inspekcijski nadzor Miloš Nikolić je istakao da je veoma značajno što će se zajednički napraviti plan budućih aktivnosti, kako bi se posao obavljao što efikasnije. Nikolić je upoznao sagovornike da su prihodi od boravišnih taksi bili tri puta veći nego u 2020. godini.
„ S obzirom da je oblast turizma i ugostiteljstva široka i kompleksan, biće neophodno u narednom periodu da Sekretarijat angažuje dva turistička inspektora“, zaključio je Nikolić.