Kovačević negira povredu ugleda Crne GoreKovačević negira povredu ugleda Crne Gore

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević poručio je povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom, koji se obilježava danas, da će lokalna samouprava uvijek brinuti o djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama kako bi imala bezbrižno i srećno djetinjstvo, jer sva djeca ovog svijeta zaslužuju da budu srećna.

 

„Kroz brojne aktivnosti i donacije podržavamo rad Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom u cilju pružanja najkvalitetnijih usluga korisnicima tog centra. Tim putem dobre saradnje nastavićemo i u budućnosti. Da mislimo na djecu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice – govori i činjenica da Opština Nikšić planira i izgradnju Centra za autizam na lokaciji u Ozrinićima“, zaključio je predsjednik Kovačević.

 

Svjetski dan osoba sa autizmom obilježava se svake godine 2. aprila, a određen je Rezolucijom Ujedinjenih nacija od 18. decembra 2007. godine, u cilju širenja svijesti o autizmu, sprečavanja diskriminacije i promovisanja njihove inkluzije u društvo.