Oprez , padavine,vanredne situacije

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apelovao na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meterološkoj situaciji.

Iz MUP-a je saopšteno da će od 22. do 26.januara područje Crne Gore dominantno biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na teritoriji naše države, i u regionu.
“U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilnija količina kiše, naročito od 22. do 24. januara. Na sjeveru, u planinskim predjelima smjenjivaće se snijeg, susnježica i kiša. Očekuje se i jak južni vjetar na primorju, dok će na sjeveru kratkotrajni udari imati olujnu jačinu. U periodu od petka do nedjelje (22 – 24. januara) očekuje se naglo topljenje snijega. Postoji opasnost od podizanja nivoa mora, sa povremeno izraženim udarima talasa”, saopšteno e iz MUP-a.
Zbog obilnih padavina, kako su upozorili, može doći do povećanja vodotoka rijeka i jezera, a samim tim i mogućih poplava na područjima sa povećanim rizikom.
“Za pomenuti period, sistem zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovim situacijama. Građanima su na raspolaganju dežurni brojevi 112 ( Direktorata za vanredne situacije – OKC-a) i 123 (Služba zaštite i spašavanja), putem kojih se mogu informisati o stanju na terenu i o postupanjima u konkretnim situacijama”, navodi se u saopštenju.
Izvor: RTCG