Rekordna posjeta zimskim centrima

Zimski centri, uprkos vanrednim okolnostima i epidemiološkim mjerama, bilježe rekordnu posjećenost, a tome, između ostalog, doprinosi i cjenovna politika, ocijenila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić.

Popuštanje nekih mjera uslovilo je da poraste i broj posjetilaca u zimskim turističkim centrima.
Najveću posjećenost bilježe ski centri u Kolašinu i na Žabljaku.
“Tu su i ostali ski centri, ali moram da pomenem i naše ski centre koji su se cjenovnom politikom potrudili da privuku veći broj zainteresovanih da pođu u zimske centre”, rekla je Radak Kukavičić.
Za prvih 15 do 20 dana januara bila je, kako je saopštila, jako dobra posjećenost zimskim turističkim centrima, uprkos vanrednim uslovima i epidemiološkim mjerama.
“Naši ski centri bilježe rekordnu posjećenost, prošli vikend pogotovo. Ta posjećenost će se sigurno nastaviti, s tim da imamo ograničenje da se početkom školske godine smanjuje broj skijaša tokom radne sedmice”, dodala je Radak Kukavičić.
Ona je apelovala na građane i posjetioce da poštuju mjere, kako ne bi došlo do zatvaranja skijališta usljed epidemioloških mjera.
“Dogovor je sa ski centrima da će nastojati da naprave i održe veći red na ski centrima, a negdje su i oni istakli da oprema koja se nosi, i dužina skija, obezbjeđuje dodatnu zaštitu kada je u pitanju virus. Posebna dimenzija su ugostiteljski objekti, pa molimo građane da imaju razumijevanja za mjere”, rekla je Radak Kukavičić.
Snijega, kako je navela, u centrima ima i više nego dovoljno, pa su očekivanja da će ga biti i tokom februara, ali i u prvoj polovini marta.
Izvor: MINA