futsal

 

Sveto Lješar selektor omladinske futsal reprezentacije objavio je spisak igrača koji konkurišu za nastup na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Lješar je pozvao 12 igrača – golmani:Amar Muratović, Nemanja Krunić, igrači: Nikola Mijušković, Milun Bajagić, Milovan Ćetković, Dragan Nikolić, Miloš Roćenović, Luka Gopčević, Jovan Todorović,Enis Barjaktarović, Matija Sužnjević i Mateja Pilastro.

Crna Gora se nalazi u grupi B, sa domaćinom turnira Gibraltarom i San Marinom. Prvi rival naše selekcije je San Marino, u duelu koji se igra u petak 20. januara sa početkom u 19 časova.

Dan kasnije, od 16 časova, Crna Gora se sastaje sa Gibraltarom. Plasman u glavnu rundu izboriće prvoplasirana ekipa.

– Odradili smo kvalitetne pripreme u Tivtu i Podgorici. Po onome što su igrači pokazali do sada tokom priprema, mislim da smo spremni da ostavrimo naš cilj, a to je prolazak u glavnu rundu. Imali smo peh što su nam dva važna igrača, Roganović i Doknić, odpali zbog povreda i bolesti. Sa njima dvojicom bili bismo konkuretniji, ali što je, tu je. Vjerujem u ovo momke, ako budu dovoljno koncentrisani i hrabri na terenu, siguran sam u dobar rezultat, istakao je selektor Lješar.

Ukoliko se prođe u glavnu rundu, Crna Gora će za protivnika u grupi 2 imati domaćina Srbiju, a pored nje tu se još nalaze Ukrajina i Rumunija.