Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore okuplja se sjutra u Podgorici, nakon čega će na Cetinju početi pripreme za Evropsko prvenstvo B divizije u Letoniji, koje je na programu od 16. do 22. avgusta.
U prvom ciklusu priprema, izabranici trenera Brana Božovića će 25. i 26. jula u gostima odigrati kontrolne mečeve protiv Sjeverne Makedonije.
Na spisku trenera Božovića za duele protiv Sjeverne Makedonije je 18 igrača. Zbog klupskih obaveza, ovu akciju će propustiti Arsenije Dragašević, Radojica Čepić i Luka Vukićević, te Bogdan Mijušković zbog povrede.
Od igrača koji su na spisku rezervi, u nacionalni tim pozvani su Radoš Premović, Mirko Latković, Aleksa Jokić i Božo Vujović.
– Zbog obaveza u svojim klubovima nekoliko igrača će propustiti najveći dio priprema, ali to neće značajnije poremetiti naš plan i cilj. Naime, u pitanju su nosioci igre reprezentacije koji su u dosadašnjim okupljanjima pokazali svu ozbiljnost i predanost odnosom prema dresu sa državnim grbom. U Sjevernoj Makedoniji nas očekuju odlične provjere, a 1. avgusta počinjemo završni dio priprema za izazov koji nas očekuje u Letoniji – kazao je Božović.
Drugi dio priprema počinje 1. avgusta i trajaće 15 dana, nakon čega je planiran put za Letoniju, gdje će naši momci pokušati da ostvare cilj i izbore plasman u elitnu diviziju.
Na šampionatu u Letoniji učestvuje sedam reprezentacija, a samo pobjednik prvenstva izboriće plasman u A diviziju.
Crna Gora je u grupi A u kojoj će rivali biti Holandija, Turska i Kosovo.