Pred oko stotinu gledalaca u sali Medicinske škole, Budućnost Capital Plaza je savladala Sutjesku 3:0 (25:11, 25:19, 25:13), čime je opravdala ulogu favorita.

 

Podgorički plavo-bijeli su ubjedljivom igrom dozvolili samo 11 poena gostima u prvom setu.

U drugom je uslijedilo buđenje Sutjeske, ali samo do polovine seta. Vodila je Sutjeska 10:3, ali su domaći igrači prije svega sa servisa uspjeli da preokrenu rezultat i riješe set u svoju korist. U istom ritmu su nastavili i u trećem, i lako došli do nova tri boda.

Predsjednik Sutjeske Mirko Perošević ne nalazi opravdanje za slabu igru svoje ekipe u drugom dijelu prvenstva.

,,Jeste da smo u prvom dijelu ostvarili samo jednu pobjedu, ali je igra bila na daleko višem nivou nego što je to sada. Zbog čega, ne bih znao da kažem. Do kraja regularnog dijela su ostale još tri utakmice, a četvrto mjesto je sada jako daleko. Sve čestitke rivalu na zasluženoj pobjedi. Osjećamo obavezu prema onima koji su nam pomogli ove sezone da ostatak odigramo mnogo bolje, i da im se na taj način odužimo što su nam omogućili da budemo učesnici u prvenstvu ove godine“, kaže Perošević.
Veliki doprinos da Odbojkaški klub Sutjeska učestvuje u prvenstvu i kupu, kao i promociji kluba i odbojke dali su Kolektiv.me, Mladi Nikšića.me, Trgotehna doo Nikšić i ChoDex Studio, Opština Nikšić, Pivara Trebjesa, Mijo Raičević, Volonteri Crne Gore, K sport, Jet sport, Outlet, Industrija mesa Goranović, Elektro Šaraf, Gama kafa, Monte Foki flips, OK Kokice, Rubeža doo, Top Force System, Securitas.