Na osam kola prije kraja Regionalne lige Centar FSCG (sezone 2021/22) jesenji šampion OFK Nikšić zauzima prvu poziciju na tabeli sa osvojenih 54 boda i impozantnom gol razlikom +60 sa velikim izgledima da tu ostane i stekne pravo da dogodine predstavlja Nikšić u Drugoj fudbalskoj ligi Crne Gore.

“Stasala je jedna mlada talentovana generacija fudbalera našeg kluba koju predvodi Nikola Cinbaljević, rasni strelac, koji je u dosadašnjem dijelu sezone Regionalne lige Centar postigao 18 golova. Uz njega treba istaći i njegove saigrače Srđu i Nemanju Kosovića, Bojana Kalezića, Filipa Ćipranića, Rista Mirkovića, Filipa Mitrovića, Luku Šofranca, Filipa Bajića i Nikolu Goranovića kao perjanice jedne nove generacije mladih fudbalera našeg kluba, za čija će se imena tek čuti, a koji pretenduju da krenu putem slavih fudbalskih talenata izniklih iz čuvene nikšićke škole fudbala”, kazao je Dragan Marojević, direktor OFK Nikšić.

Ova talentovana generecija sanja svoj fudbalski san, a on se zove Druga fudbalska liga. Taj “san” je tako blizu, a tako daleko.

“Za ostvarenje ovog cilja i trijunfalni završetak sezone, kao i opstanak ove super talentovane generacije, osim ogromne volje, rada i talenta kojeg posjedujemo, potrebna su i finansijska sredstva koja nam nedostaju kako bi završili sezonu i ovu talentovanu generaciju sačuvali zajedno za nastup u većem rangu takmičenja. Zato pozivamo predstavnike lokalne samouprave, biznis sektora, uspješne pojedince i sve ljude dobre volje da nam pomognu i finansijski podrže kako bi ovu sportsku misiju uspješno završili i plasirali se u Drugu fudbalsku ligu Crne Gore”, zamolio je on.

Sredstva za pomoć fudbalskom klubu OFK NIKŠIĆ možete uplatiti na žiro-račun kluba 530-11729-37 kod Montenegro banke.

 

OFK Nikšić je osnovan 24.04. 2004. godine sa ciljem promocije fudbala i aktivnog bavljenja sportom među mladima u Nikšiću. “Misija kluba sastoji se u popularizaciji fudbala među omladinom i željom da što više mladih dovedemo na zelene sportske terene kako bi se aktivno bavili sportom, a time postali dobri ljudi i sportisti. Za proteklih 18 godina naš klub je stvorio veliki broj generacija mladih igrača koji su igrali u različitim kategorijama FSCG, od kojih su 32 profesionalno pronašli svoj životni poziv igrajući fudbal u inostranstvu. OFK Nikšić je iznjedrio veliki broj reprezentativaca koji su igrali u različitim selekcijama FSCG”,kazao je on.

Najpoznatiji među njima je Vladimir Jovović član A reprezentacije Crne Gore, kao i Milan Đurđevac član naše mlade selekcije. Boje kluba u prošlosti su branili i Nikola i Nemanja Marojević, Stevan Krivokapić, Ilir Rama, Mladen Đurđić, Mladen Knežević, Marko Perunović i mnogi drugi koji su ostvarili zavidne sportske karijere igrajući fudbal u zemlji i inostranstvu.

U sklopu kluba postoji školu fudbala i škola za golmane koja je namenjena prvenstveno djeci uzrasta od šets godina do seniorskog uzrasta. Program rada škole fudbala OFK NIKŠIĆ je usmeren ka pravilnom vaspitanju dece – mladih fudbalera, i razvoju moralno voljnih i drugih osobina ličnosti, što će uticati da se formiraju svestrane i zdrave ličnosti, sposobne za rad i život u našem društvu. U cilju afirmacije fudbala među mladima i borbe protiv narkomanije, OFK Nikšić svake godine 26. juna povodom Svjetskog dana protiv bolesti zavisnosti u Nikšiću organizuje tradicionalnu sportsku manifestaciju ,,FUDBAL DA DROGA NE! To je najmasovniji fudbalski turnir u zemlji i regionu na kojem mladi učestvuju. U raznim kategorijama takmiči se preko 600 mladih koji vole fudbal. U dosadašnjem periodu postojanja OFK Nikšić je učestvovao na mnogobrojnim fudbalskim turnirima u zemlji i inostranstvu u raznim selekcijama u mlađim kategorijama i osvojio pregršt pehara i medalja (Generacija 94/95 osvojila je prvo mjesto na državnom Turniru Revita 2005. na kojem su učestvovali predstavnici svih klubova iz Crne Gore).

“Treba napomenuti da su sve naše takmičarske selekcije završile svoja takmičenja na jednom od prva tri mjesta. OFK Nikšić posjeduje i stadion od 2004. godine na kojem sve selekcije kluba treniraju i takmiče se u sistemu takmičenja koje organizuje FSCG. Člansku kartu našeg kluba posjeduje 171 registrovani igrač”, zaključio je on.