tribina, Ago Kličevo
U organizaciji NVO Udruženje proizvodjača zdrave hrane “Agro Kličevo”uz partnerstvo NVO Medija tim-a u Nikšiću je uz poštovanje svih mjera NKT-a, održana Tribina za buduće poljoprivredne proizvođače pod nazivom:“Značaj uključenja poljoprivrednih proizvodjača u šeme kvaliteta i organsku proizvodnju ljekovitog i začinskog bilja”.
Na Tribini je bilo riječi o značaju uključenja poljoprivrednih proizvodjača u šeme kvaliteta i organsku proizvodnju ljekovitog i začinskog bilja kao i plasmana poljoprivrednog proizvoda na domaće tržište kroz organsku proizvodnju i povećane šeme kvaliteta. Gost Tribine je bio specijalista za organsku proizvodnju Ratko Bataković koji je u uvodnom dijelu tribune govorio o značaju organsku proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja u Nikšiću ,kao i o mogućnostima i benefitima koje organska proizvodnja donosi budućim poljoprivrednim proizvođačima koji se želie baviti proizvodnjom začinskog bilja. U drugom dijelu Tribine, naš gost je odgovarao na mnogobrojna pitanja zainteresovanih učesnika Tribine vezanih za održivost biljne proizvodnje, o strateškom planiranju u poljoprivrednoj proizvodnji začinskog bilja ,dodjeli sertifikata za poljoprivredne proizvođače i o značaju uključivanja poljoprivrednih proizvođača u šemame kvaliteta. Ova Tribina se realizuje u sklopu projekta ʺPodrška poljoprivrednim proizvodjačima kroz promociju organske proizvodnje i plasmana začinskog bilja na domaćem tržištu ʺkojeg realizuje Udruženje proizvodjača zdrave hrane “Agro Kličevo”-Nikšić uz partnerstvo NVO Medija tim-a.
“Realizacijom ovog projekta dajemo doprinos Strategiji razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore za period 2015 -2020 kroz uključivanje većeg broja crnogorskih proizvođača u šeme kvaliteta i organsku proizvodnju ljekovitog i začinskog bilja.Realizacijom ovog projekta omogućiče se uključivanje većeg broja poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Opštine Nikšiću u šeme kvaliteta i organsku proizvodnju ljekovitog i začinskog bilja. Projekat traje osam mjeseci, a dobio je podršku od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Vlade Crne Gore, na konkursu za nvo „Podrška afirmaciji poljoprivrednih proizvoda na domaćem tržištu“”, kazali su iz “Agro Kličevo”.