Danas je na Gradskom stadionu održano takmičenje Specijalna olimpijada Nikšić u atletici. Na pomenutom takmičenju učestvovali su djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju.

Na programu je bilo takmičenje u više disciplina poput 25 metara brzog hoda, zatim trčanje na 50 i 100 metara, te bacanje kugle u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Događaju su prisustvovali i prisutne pozdravili predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i v.d. sekretara Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović.

Uručujući prigodne poklone učesnicima, Ivanović je kazao da će Opština Nikšić snažno podržati, kako današnju tako i sve buduće aktivnosti koje bude organizovao sportski klub “Specijalna olimpijada Nikšić”, a sve u cilju razvijanja takmičarakog duha i promocije zdravih stilova života djece sa smetnjama u razvoju.

Izražavajući zadovoljstvo što se nalazi među šampionima, predsjednik Kovačević, istakao je da se nada da će ovakvih i sličnih događaja biti što više u budućnosti, uz nesebičnu podršku Opštine Nikšić jer to ova djeca zaslužuju.

Prisutnima se obratio i predsjednik Specijalne olimpijade Crne Gore Saša Vukašinović.

Na kraju, najbolje plasiranim takmičarima u svim disciplinama, medalje su uručili Kovačević i Ivanović.

Takmičenje je uspješno organizovao sportski klub “Specijalna olimpijada Nikšić” Nikšić, uz asistenciju članova Volenterskog kluba Crvenog krsta Nikšić.