Projekat nikšićkog Udruženja paraplegičara “I vaše ruke mogu da se pozlate” završen je održavanjem izložbe radova osoba sa invaliditetom na platou ispred hotela “Onogošt” u Nikšiću.

Radionica “Bajun tajni” je na kreativan način pružila znanja i ukazala na talente osobama sa invaliditetom.

Projekat je počeo 18. januara i u njemu je učestvovalo osam polaznika koja su radila po četiri sata, četvoro zaposlenih osoba sa invaliditetom, dva instruktora i koordinator.
Na održanoj izložbi Nikšićani su imali priliku da vide i kupe proizvode koje su napravile OSI koje su predvodili Slavica Petković i Senka Gligović, prenosi portal Analitika.

Iza projekta stoji preko deset izložbi, što pokazuje koliki je uspijeh bila sama radionica čiji je cilj prevashodno bio da se OSI socijalizuju, da steknu nove vještine i znanja koja im mogu pomoći u budućnosti.

Učesnici u projektu su usvojena znanja i naučeni zanat iskoristili na kreativan način, a smatraju da je radionica pokazala dobre rezultate i da može biti korisno da se nastavi u budućnosti, a samim tim im i pomoći da u daljoj budućnosti sebi obezbijede egzistenciju.

Učesnici radionice su imali priliku da se osvrnu na neke zaboravljene zanate, kao što je tkanje, šivenje, pletenje i vez, a između ostalog naučili su da prave ukrasne predmete, da rade dekupaž tehniku i kolaž tehniku.

I.K.